Miss Philipsen

Ingenting varar förevigt

Annonser

Vänner. Undrar vad det betydde för dig, det begreppet? Vi var blev bästa vänner när jag arbetstränade hos dig, och även när hunddagiset lades ner så fanns vi där för varandra. Jag hjälpte dig med utställningar, väntade sent på att du skulle komma hem så jag kunde åka hem i sommarens mörker på cykel, eftersom du inte ville lämna din ena hund ensam.

Vet du hur många gånger jag har fått höra ”hon utnyttjar ju dig” och jag har försvarat dig, fast jag varken behövde eller du visste. Jag ville inte bli utnyttjad men en del av mig undrade om att det hade rätt men jag slog alltid bort tanken. Inte skulle du göra så mot mig? För du har blivit illa behandlad så du vill ju inte utsätta någon annan för samma sak?

Men vänner ses, vänner finns till hands och vänner bryr sig. Du hade under vår vänskapsperiod (cirka fyra år) varit inne hos mig i mitt hem max två gånger. Visst kom du med färskfoder men du stannade bara kortare stunder och jag, visste inte längre vart vi stod. 

Sista året, sågs vi inte, jag ringde, sms:ade och försökte dyka upp hos dig ibland. Men om jag ringde, så ringde du tillbaka en vecka sedan. Vi träffades inte på ett år, jag frågade bara mer sällan för jag visste att det inte skulle bli av… och ont gjorde det när du visade allt roligt du gjorde med dina nya vänner du fick via utställningar på facebook. Jag krossades om och om igen men tillslut, kanske inte riktigt ett år än men runt förra sommaren tog jag bort dig som vän på facebook. Jag vet inte vad jag hade hoppas på men du hörde aldrig av dig. Jag har fortfarande inte hört ett ljud, ärligt talat jag kanske gjorde dig en tjänst? Jag orkade inte se på facebook att du hade tid till dina nya vänner och jag satt hemma och någonstans hoppades, så… jag var tvungen att rädda mig själv.
Jag kommer alltid se dig som min före detta bästa vän. Det du har gjort för mig under de åren vi umgicks och drog mig upp ur skiten. Det kan jag inte tacka dig nog för, du lärde mig mycket och fick mig inse att är bra på saker och hunddagiset stärkte mig enormt. Men jag kan inte heller glömma hur illa du gjorde mig på slutet av våran relation. Så jag är, om du läser det här, jag är glad att jag tog bort dig från facebook för hur mycket du än hjälpte mig upp ur skiten. Kanske var det medvetet eller omedvetet från din sida så drog du ner mig, men jag gjorde det du lärt mig. Gå ifrån dem som tar din energi. Så tack, jag klarar av att lämna något som skadar mig.
Annonser

Annonser